Uitleg

De NTVB hanteert de volgende nationale ranglijsten:

• Heren
• Dames
• Junioren
• Senioren

Junior ben je als je op 31 december van het voorgaande jaar niet ouder dan 17 jaar was.

Senior ben je als je op 31 december van het voorgaande jaar 50 Jaar of ouder was.

 

De nationale ranglijsten worden per seizoen (jaarlijks) gevormd. Per seizoen worden Challenger-Toernooien en in Nederland georganiseerde ITSF-Toernooien meegeteld. 

Voor het seizoen telt de eerste dag van de start van een toernooi, het seizoen van 2018 loopt van 1 oktober 2017 tot en met 31 december 2018  

Alle toernooien, die door de NTVB-Sportcommissie zijn goedgekeurd en waarvan de uitslag door de organisator voor 7 januari 2019 per e-mail bij ranglijstverantwoordelijke in voorgeschreven format zijn aangeleverd, tellen mee voor de ranglijst. Alle spelers, die door de aangesloten bonden voor toernooiaanvang gemeld zijn als lid, krijgen punten voor de ranglijst. (onafhankelijk van woonplaats binnen/buiten Nederland). Het toekennen van punten met terugwerkende kracht is niet mogelijk. 

De uitslagen van de dubbeldisciplines komen in de algemene nationale ranglijst. Voor alle spelers tellen de 6 beste resultaten.

Het maximale aantal punten, dat bij een toernooi kan worden behaald, stijgt met het aantal deelnemers. De exacte wiskundige formule:

VerteilungR(pow(max(min(n, 200), 2) * 10, 0.7), p, max(min(n, 200), 2), m)

Variables: n = Participants, p = Plaats, m = Multiplier of rating and in doubles possibly additionally reduced rating 

Function distribution(r, p, n, m): r = Punten maximum, p = Plaats, n = Participants, m = Multiplier

 

Resultaten behaald in de Open disciplines door dames, junioren of senioren komen in hun eigen ranglijst en worden met het volledig aantal behaalde punten geteld, maar alleen dan wanneer (in geval van dubbels) de partner waarmee gespeeld is, tot dezelfde categorie behoort. Is de partner uit een andere categorie, dan worden slechts 2/3 van het puntenaantal toegekend. 

De plaats op de ranglijst aan het einde van het seizoen bepaalt afvaardiging naar de World Championships te Murcia (Spanje) in 2019. Deze en andere manieren om zich daarvoor te kwalificeren zijn  onder “kwalificatie World Championship” uitgelegd.

Kwalificatieregels Murcia:  klik hier 

In Nederland gehouden ITSF International, Master- en Pro-Toernooien worden met een factor 2 vermenigvuldigd (dubbel aantal punten). Punten behaald op een zogenaamde “NTVB-Challenger” worden met een factor 1,5 gewaardeerd. Alle andere Challengers worden met factor 1 gewaardeerd.

Info over Challengers: klik hier

De stand op 31 december 2018 bepaalt wie de beste op de ranglijst is van deze jaargang en dus recht geeft op deelname aan World Championship in Murcia 2019

(NB Ben je in 2018 Senior of Junior dan mag je in Murcia in deze categorie deelnemen) 

All rights Reserved.
Privacy statement (AVG/GDPR)